Övrigt

Ved till kamin och panna

 Ved är en billig förnyelsebar energikälla. Vedeldning kan hålla en människa varm, både vid huggningen i skogen, vid lastning och hemtransport.

För att inte tala om när den skall kapas, klyvas, torkas och bäras under tak.

Plus all utrustning som behövs. Ett betydligt enklare sätt är att köpa veden kapad, torkad och hemlevererad, på samma sätt som när du beställer olja. Bara att stoppa i spisen.

Vi säljer torr kluven ved i lösvikt.

Torr ved i säckar 40, 60, 1000 och 1500 liter.

Pris för hemleverans beror på kvantitet och transportavstånd.

Beställning görs per tel. 0570-241 65, mobil 070- 279 01 27, 070-282 84 84 eller via hemsidan. Klicka på länken i menyn för beställning.

4,5 m³ torr björkved 25% fukthalt ersätter en kubik eldningsolja.

Viktigt att tänka på är att om veden förvaras ute under höst o vinter så bör man ta in veden inomhus ett 2-3 dagar innan den används. Veden antar den fuktighet som luften ute har, men kommer den in torkar den snabbt till den torrhalt den hade under sommaren.

Olja kostar c:a 12000 kr per kubikmeter. Motsvarande energimängd som björkved kapad och kluven i lösvikt, kostar 4330 kr. Att elda med ved kostar alltså drygt en tredjedel av oljan.

Röjning

Vi sköter din röjning Genom röjningen läggs grunden för vad som skall bli det ekonomiska utbytet av ert skogsinnehav. Röjningen skall göras så snart som…

Gallring

Vår gallringstjänst När vi gallrar är slutresultatet det som räknas. Inte produktionen på maskinerna per timme. Vi vill lämna efter oss ett bestånd som är…

Slutavverkning

Slutavverkning för bästa resultat Fördelen med att använda oss till detta arbete är att ni får ut maximalt värde ur er skog. Vi tar ut specialsortiment…